Lobogós helyezés
béel
2019. február 19. kedd, 08:36
Hátha mások is okulnak az esetből.

Már a múlt héten azonosította rendőrség azt a 21 éves román nemzetiségű váradi lányt, aki még a tavalyi év végén megpróbálta felgyújtani a magyar zászlót az RMDSZ Fekete Sas palotában található székházának bejárata fölött – értesült a Varadunim.ma portál.

Az elkövető, aki ellen rongálás vétsége miatt bűnvádi eljárást indítottak,

nem volt hajlandó egy szót sem mondani a rendőrségen, ahova ügyvédjével együtt érkezett.

A rendőrség egyébként azzal a kéréssel fordult az RMDSZ-hez, hogy írják meg, pontosan milyen követeléseik vannak a gyanúsítottal szemben. Botházy Nándor, az RMDSZ nagyváradi szervezetének ügyvezető elnöke a Bihari Naplónak elmondta, a szövetség szerint a zászló anyagában keletkezett fizikai kár nem jelentős, azonban

az erkölcsi, közösség ellen okozott kár felbecsülhetetlen, mivel egy nemzeti jelkép elleni támadásról van szó.

Az RMDSZ a rendőrség ilyen ügyekben kötelező kérésére kerek tízezer lej kárigényt jelentett be, és egyértelműen kikötötte, hogy az összeg terhére az elkövetőt kötelezzék egy közösségi együttélési tolerancia-tanfolyam elvégzésére. Mint ismeretes, a magyar zászlót csak azért nem sikerült elégetnie a lánynak, mert az esetet megakadályozta egy fiatalember, aki egyébként levideózta a gyújtogatási kísérletet.

Cseke Attila, a Bihar megyei RMDSZ elnöke a portálnak elmondta, hivatalos értesítést még nem kaptak, csak informálisan értesültek arról, hogy megvan az elkövető. Most várják a fejleményeket.

 
comments powered by Disqus
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.
Elkezdték panziókkal, hotelekkel, úszómedencékkel és hétvégi házakkal megtölteni a Bucsecs-hegység eddig érintetlen vidékét.
A romániai (felső)oktatási rendszert dilettánsok, bunkók és pártkliensek tették olyanná, amilyen. De azért van megoldás, Daniel David kolozsvári professzor szerint.
Nincs mit csodálkozni azon, hogy a betegek hozzátartozói arra kényszerülnek, a Facebookon toborozzanak véradományt.