Kiverte a biztosítékot az egészségügyi miniszternél a sürgősségen látott mocskos törölköző

Kirúgásokat követel Sorina Pintea.
Hirdetés

Ismét rácsodálkozott a romániai kórházakban uralkodó állapotokra Sorina Pintea egészségügyi miniszter, aki ezúttal a konstancai sürgősségi kórházba toppant be. Stílusosan vasárnap késő este, és felháborodott attól, amit látott.

A tárcavezető 22.30 óra után érkezett és a kórház több osztályát is meglátogatta. A kardiológián, gyerekgyógyászaton látottakat még valahogy el tudta viselni, a neurológián tapasztaltak ellenben teljesen kiborították.

„Katasztrófa, kosz, zűrzavar, teljes szervezetlenség”

– így írta le a látottakat. Elsősorban azt kifogásolta, hogy az ideggyógyászaton nem volt fertőtlenítőszer, papírtörlő – utóbbi helyett egy mocskos törölközőt használtak kéztörlésre. A padló koszos, a perfúziós állvány véres volt.

A tárcavezető máris talált egy bűnbakot, aki elviszi a balhét. Kijelentette: a látottakért a főápoló a hibás, az ő feladata lenne ellenőrizni a köztisztaságot, a betegek biztonságát. Ezért a leváltását kérte a kórház menedzserétől, Cătălin Grasától.

Aki szintén fekete pontot kapott a villámlátogatáson, mivel csak annak a végére érkezett meg az általa vezetett intézménybe. Nem úgy a PSD-s megyei tanácselnök, Horia Ţuţuianu, aki valószínűleg pártvonalon értesülhetett a miniszteri rajtaütésről.

Pintea egy másik személyt is lapátra tenne:

Hirdetés

a betegfelvételért felelős ápolót, mivel a miniszter szerint voltak betegek, akiket helyhiányra hivatkozva elküldtek. Míg mások hozzátartozóit órákon keresztül várakoztatták anélkül, hogy egy kukkot is elárultak volna nekik a beteg állapotáról.

A miniszteri ukáz szerint mindkét alkalmazottat meneszteni kell holnap reggelig. Már csak az a kérdés, hogy ettől megoldódik-e a román egészségügy helyzete?

Hirdetés