Vérlázító kijelentéseket tett egy rendőrfőnök a megvert nőkről

Egy pofonért kár a rendőrséget riadóztatni éjnek évadján, várják meg a reggelt a megvert nők – mondja az, akinek hivatása szolgálni és védeni.
Hirdetés

A családon belüli erőszak társadalmi szintű elbagatellizálásának eklatáns példáját adta a Bákó megyei rendőrfőnök, Vasile Oprişan, aki egy rádióműsorban azt találta mondani, hogy a férjük által bántalmazott nőknek nem kellene éjnek évadján riasztaniuk a rendőrséget, inkább meg kellene várniuk a másnap reggelt a bejelentéssel. A rendőrfőnök szerint a nők túlzásba esnek, amikor egy éjszaka elcsattanó pofon miatt máris a rendőrséget riasztják, hiszen a 112-őt olyan sürgős esetekre találták ki, amikor egy ember élete veszélybe kerül. Egy felpofozott nő ehhez képest másnap is tehet bejelentést, fogalmazott.

Kijelentéseit csak súlyosbítja, hogy tíz éve „szolgál és véd” a rendőrségnél, bizonyára sok családon belüli erőszakot látott már, de kijelentései azt igazolják, hogy semmit sem tud a házastársi pofonok természetéről.

A rendőrfőnök ellen belső vizsgálat indult, és akár az állásába is kerülhet, hogy rendőrhöz méltatlan véleményének hangot adott.

Hirdetés