Szorul a hurok Dragnea körül?

Tíz nap múlva tárgyalása van, és Btk.-t módosító rendeleteket követel Tudorel Toader minisztertől.
Hirdetés

Április 15-re tűzték ki az újabb tárgyalási fordulóját Liviu Dragneának, a PSD elnökének abban az ügyében, amelyben azzal vádolják, hogy ő bujtotta fel a Teleorman megyei gyermekvédelmi igazgatóság vezetőjét, hogy alkalmazza a hivatalba és közpénzből fizesse a PSD helyi szervezetének dolgozó két személyt.

A tíz nap múlva esedékes tárgyaláson Dragnea részt vesz, ígérte ma călăraşi-i sajtótájékoztatóján. Ami azért nagy szó, mert hónapok óta mindent megragad, hogy ne jelenjen meg a legfelső bírósági tárgyaláson: tavaly megóvta a bírói tanácsok összetételét a legfelső bíróságon, amelyek így nem ültek össze tárgyalási fordulókat tartani, most március 18-án pedig azért nem tudott elmenni, mert hátfájás miatt kórházba utalták.

A poén az, hogy ugyanezen a mai sajtótájékoztatóján ultimátumot adott Tudorel Toader igazságügyi miniszternek, hogy mégis milyen dolog az, hogy hónapok óta ígéri a Büntető törvénykönyv módosítását sürgősségi kormányrendeletekkel, de sehol semmi. Dragnea szerint Toader színházat játszik, de jó lenne, ha végre befejezné, a „PSD pedig hibázott, hogy azt hitte, egyesek rendeletekkel módosítják majd ezeket a törvénykönyveket”.

Az persze nem derül ki, hogy Dragneának mi ennyire sürgős, de már ő is parazitatémának tartja az igazságügy körüli törvénymódosításokat. Azt várja, hogy Toader pikk-pakk hozza meg a rendeleteket, a kormány pedig foglalkozzon végre a kormányprogrammal. Abba nem kíván beleszólni, válaszolta újságírói kérdésre, hogy Viorica Dăncilă kormányfő menessze Toadert vagy tartsa meg a bársonyszékben.

A Tudorel Toader ellen legutóbb benyújtott bizalmatlansági indítványt már az RMDSZ is megszavazta, amiért rendeletekkel akarta módosítani azokat az igazságügyi törvénymódosításokat, amelyeket a parlament tavaly eszközölt.

 

Hirdetés