Támad a Puma Romániában, de nem az állat, nem is a cipőmárka (VIDEÓval)

A Ford vadi új modelljét nevezik így, melyet a craiovai összeszerelő üzemben fognak gyártani.
Hirdetés

Kiterjeszti 2008-ban kezdett, ma már 1,5 milliárd euróra rúgó romániai beruházásait a Ford: a craiovai összeszerelő üzemben kezdi meg új modelljének gyártását. Ennek érdekében az év végén 1 700 új alkalmazottat vett fel, így már több mint 4 400-an dolgoznak Dolj megye legnagyobb foglalkoztatójának számító Fordnál.

A Ford Pumára keresztelt új modellje átmenetet képez az Európa-szerte egyre népszerű utcai terepjárók (általánosan elterjedt rövidítése a SUV, mely a Sports Utility Vehicle angol kifejezésből ered) és a crossover típusú személygépkocsik között. Ehhez a skálához tartoznak még a Fiesta Active, a Focus Active, az EcoSport, a Kuga, az Edge és az új Explorer Plug-in Hybrid modellek. A craiovai üzemben jelenleg az EcoSport kompakt SUV modellt és az EcoBoost motort gyártják.

Az autórajongók bizonyára képben vannak ezekkel a modellekkel és kifejezésekkel, a kevésbé jártasoknak, mint amilyenek mi is vagyunk, megmarad ez a sejtelmes videó:

A Ford európai elnöke szerint a Puma egy olyan progresszív jegyeket mutató autó, mely kifejezetten vonzó lesz az európai kompaktautó-vásárlók számára. Ha valaki olyan autóra vágyik, ami után péntek éjszaka megfordulnak az emberek, szombat délután pedig gond nélkül hazaviheti vele a lapra szerelt bútorokat, akkor az illető máris megtalálta a neki való modellt, fogalmazott.

Hirdetés