Mi köze Liviu Dragneának Orbán Viktorhoz, Victor Ponta szerint?

Előbbi az utóbbi szolgája, a harmadik szerint.
Hirdetés

A Pro Románia Párt alapból vigyori elnökének (volt miniszterelnök, ha még emlékeznek rá) egyenesen a füléig szaladt a szája, amikor egy újabb képviselő, bizonyos Sorin Marica (a Hunyad megyei Felsőszálláspatak ex-polgármestere) átugrott a PSD-csatahajóról a Pro Románia árvízi ladikjába.

Ponta úr örömét a matematika okozta. A derék elnök ugyanis tollat ragadott és kiszámolta, Marica úr átigazolása után hány parlamenti képviselője lett a pártnak. És kijött, hogy 21.

Pártelnök úr nagy örömében posztolt is egy ízeset a Facebook-oldalára. Így kezdte:

„Ebben a pillanatban a Pro Romániának 21 képviselője van – pont annyi, mint az RMDSZ-nek!”

Ez már valami, nem? Aztán a derék Ponta úr azzal folytatja, hogy nagyon reméli, hamarosan még többen lesznek.

És akkor most jön a java. Ha már az RMDSZ-szel egy súlycsoportba kerültek, elnök úr tesz is egy kemény javaslatot a nehézsúlyú PSD-nek. (Na igen, ezúttal Victor nem dicséri Viktort.) Tessék:

Hirdetés

„Nyilvános ajánlatot teszek a PSD-nek (ahol mindig sírnak, hogy muszáj nekik az RMDSZ-szel egyezkedniük, mert nincs elég szavazatuk): ha jó javaslataitok vannak Románia számára, nézzetek be hozzánk, meg fogjuk szavazni. Amikor Dragnea jó szolgája kell legyen Orbán Viktornak, ne merjetek hozzánk jönni! Jelenlegi PSD-s képviselők (különösen az erdélyiek), ne keresgéljetek komolytalan magyarázatokat Dragnea gyávaságára és árulásaira!”

Imígyen szólt Victor Ponta, a büszke román.

 

Hirdetés