Ne lepődjön meg, ha a nyugdíjjal együtt PSD-propagandát kap kézhez

Kampány van, ilyenkor a Román Posta is nagyot szakít a gátlástalan pártnyomuláson.
Hirdetés

A Román Posta szórja ki a nyugdíjszelvények kézbesítésekor a Szociáldemokrata Párt (PSD) megvalósításait népszerűsítő kampányanyagokat az idősebb lakosság számára. A posta képviselői nem látnak ebben semmi kivetnivalót, tekintettel arra, hogy szerződést kötöttek a PSD-vel az európai parlamenti választást megelőző kampány idejére,

összesen 925 ezer lej értékben.

A g4media.ro megkeresésére a posta leszögezte: nem vállalnak felelősséget a kézbesített kampányanyagok tartalmáért, figyelembe véve, hogy saját költségvetéssel rendelkeznek, tehát nem közpénzből működnek, piaci szereplőkként tekintenek a feladatra. Minden pártot és független jelöltet megkerestek a kampányanyagok szórására vonatkozó ajánlattal. A PSD-vel sikerült megállapodást kötni, a szolgáltatás ellenértékét Dragneáék már ki is fizették. A párt a Postmesager Plus szolgáltatást vette igénybe, mely bárki számára elérhető a posta honlapján.

A Román Postának egyébként  a legjobb a lefedettsége: minden településen jelen vannak,

adatbázisukban 9 millió cím található.

A brosúrát, melyet a nyugdíjakkal együtt kapnak kézhez az idősebb választópolgárok, a PSD választási szlogenjének címével szórják, miszerint „Románia többet érdemel Európában!”.  Szó van benne arról, hogy Romániába rosszabb minőségű áru érkezik, mint az EU más tagállamaiba, ugyanakkor a PSD mezőgazdasági támogatásokat ígér benne.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) szerint megengedhetetlen, hogy a  PSD saját fiókszervezetévé teszi a Román Postát, ezért bíróság elé viszik az ügyet. A postások szakszervezetétől származó információk szerint az összes postással aláírattak egy kötelezettségvállaló nyilatkozatot annak érdekében, hogy a szóróanyagok egészen biztosan kézbe kerüljenek.

Hirdetés