Nászajándék helyett rekordbírsággal gratuláltak az ifjú párnak

Engedély nélkül, óriáspannókon hirdették a romák a világraszóló lagzit.
Hirdetés

Nem mindennapi módját választották a zsilvásárhelyi (Târgu Jiu) roma közösség tagjai, hogy a világ tudtára adják az örömhírt, miszerint gyerekeik frigyre lépnek. A roma negyed főutcáján kifüggesztett óriás bannerekkel hozták ország-világ tudtára a nagy eseményt, melyen híres mánéléénekesek húzzák majd a talpalávalót. Na ná, hogy ez is felkerült a plakátra.

Az örömbe végül üröm is vegyült, a hatóságok 4000 ezer lejes bírságot róttak ki a reklámozókra, mivel a bannereket engedély nélkül, a villanyoszlopokra függesztették ki.

Alin Bobu, a Gorj megyei prefektus roma kérdésekben járatos tanácsosa szerint a cigány közösségben bevált szokásról van szó. Mivel egy zárt közegről beszélünk, ahol a lakodalom az egész közösség ünnepe, a házasulandók már hónapokkal a nagy nap előtt közhírré teszik szándékukat, nehogy másnak is eszébe jusson ugyanazon a napon férjhez menni, nősülni.

Az esküvőket régebb a házak falára ragasztott plakátokon hirdették, napjainkban – amikor a külföldi munka révén több pénz áll a házhoz – óriásbannerekre is futja. Igaz, a mostani eset tanulsága szerint ez a hirdetési mód nem túl kifizetődő.
 

Hirdetés