Boc sziporkázik: szerinte az autót úgy kell kezelni, mint egy anyóst

Nem tudjuk, vajon az ő anyósa mit szól ehhez a poénhoz. Mondott azonban kevésbé nagy hülyeségeket is.
Hirdetés

Abban kétség kívül igaza van Emil Bocnak, Kolozsvár polgármesterének, hogy napjainkban túlságosan eluralkodott rajtunk a személygépkocsihoz való ragaszkodás, és mentalitásváltásra van szükség ahhoz, hogy ne fulladjunk bele a pokoli forgalomba. Kolozsváron – és gyakorlatilag minden erdélyi nagyvárosban – a bőrünkön tapasztaljuk, hogy sok az autó, lehetetlen a közlekedés.

A polgármester sokszor hangoztatta már ezt a véleményét, ezúttal viszont egy könyvben olvasott hasonlattal nyomatékosította mindezt. Mint mondta: a gépkocsikkal úgy kell bánni, mint az anyósunkkal. Jó viszonyt kell ápolni vele, meg kell becsülni őt, de arra vigyázni kell, hogy ne uralkodjon el az életünkön.

A humorosnak szánt aranyköpésen túlmenően Boc arról beszélt, hogy minden európai várost foglalkoztatja, miként szabadulhatna meg a megszaporodott gépjárművektől, de egy városi elöljáró egyedül ezt nem tudja megoldani. Kifejtette: egy autóbusznyi embernek több joga gyorsabban haladni a közlekedésben, mint egy olyan autónak, melyben egyetlen személy ül. Ezért Kolozsváron a közeljövőben még nagyobb hangsúlyt fektetnek a tömegközlekedés fejlesztésére, fokozatosan bővítik a buszsávok hálózatát, és természetesen számolnak továbbra is a körgyűrű bővítésével, a metró és egy helyi érdekű vasút (HÉV) lehetőségével.

Nyugodjunk tehát bele, a jövő a tömegközlekedésé Kolozsváron, és emiatt nagyon sok parkoló fog még megszűnni a belvárosban. Csak győzzük kivárni! 

Hirdetés

 

 

Hirdetés