Kiakadt az ortodox főapát, akasztással fenyegette megszeppent híveit (VIDEÓval)

Leszedte a szenteltvizet híveiről egy Argeş megyei kolostor vezetője.
Hirdetés

Örök élet helyett veréssel kecsegtette megszeppent híveit Ioan Boiciuc, az Argeş megyei Cotmeana kolostor főapátja. Az egyházi ember visszaeső bűnös, nem ez az első alkalom, hogy a templomban megalázza híveit. Legutóbb a szentmise kellős közepén szidalmazta és akasztással fenyegette őket.

Ioasaf főapátot a misére összegyűlt tömeg mormogása borította ki. Egy videó szerint prédikáció közben utasította rendre a gyülekezetet, nem is akárhogyan. „Menjetek testvéreim az erdőbe, tegyétek fel a kötelet és viszlát, mert úgyis a pokol vár rátok” – hangzott a „szentige”.

„Vigyázzatok, mert az orrotokra koppintok és kiverem a fogaitokat” – folytatta mondókáját a főapát, akit már korábban is bepanaszoltak hívei megalázó viselkedéséért. Bepanaszolhatják, mert nem fél, senki nem érdekli, tette hozzá.

Ioasaf főapátot annyira kihozták sodrából, hogy a hívek ocsárolása után politizálásba kezdett, és a kiszemelt nem volt már, mint Klaus Iohannis államfő. „Sz…k a fejére!” – üzente a köztársasági elnöknek. Majd folytatta a pocskondiázást és nemes egyszerűséggel hazaküldte azokat, akiknek nem tetszik a mondókája. „Nem tetszik, amit tanítok, akkor ne gyertek ide! Én egyedül is tudok misézni.”

Hirdetés

Előbb-utóbb sor is kerülhet erre, ha így folytatja. Ioasaf főapát ellen ugyanis már több kivizsgálás is indult szóbeli bántalmazás miatt, de testi sértésre is volt már példa, amikor a rendőrségnek kellett megvédenie tőle egy családot tőle. Ennek ellenére a Piteşti-i bíróság megszüntette az ellene indított bűnvádi eljárást, arra hivatkozva, hogy a felek kibékültek.

 

Hirdetés