Dăncilă kommunikációs bombája: nem az ő felelőtlen kijelentése, hanem Iohannis a hibás, amiért az arabok berágtak Romániára

Hát miért nem szólt oda a jordániai királynak, hogy jöjjön nyugodtan, mert ő nem ért egyet az izraeli nagykövetség elköltöztetésével?
Hirdetés

Sajátos kommunikációs ámokfutásba bonyolódott Viorica Dăncilă miniszterelnök annak nyomán, hogy diplomáciai botrányt okozott az arab világ képviselőivel azon, Washingtonban tett kijelentése, miszerint a kormány eldöntötte: Jeruzsálembe költöztetik az ország izraeli nagykövetségét.

Miután egyrészt Klaus Iohannis államfő tudatlansággal vádolta meg, jelezve: a végső döntés ebben az ügyben az államfő, azaz az ő kezében van, majd előbb II: Abdalláh jordániai király mondta le hétfőre tervezett romániai látogatását, majd kedden Marokkó mondta vissza Călin Popescu Tăriceanu, a szenátus elnökének a hét végére tervezett látogatását az afrikai országban, a miniszterelnök hihetetlenül csavaros logikával azt sütötte ki, hogy az egészért valójában Iohannis a hibás.

Dăncilă kedden este azt mondta: az ő költöztetéssel kapcsolatos bejelentése biztosan nem okozhatta a jordániai uralkodó látogatásának elmaradását, hiszen a királynak a diplomácia szabályai szerint rangban a köztársasági elnök a megfelelője, és ő hívta meg Romániába.

Namármost emiatt Iohannisnak föl kellett volna hívnia II: Abdalláhot, hogy jelezze neki: ő aztán a legkevésbé sem ért egyet a nagykövetség-költöztetéssel, úgyhogy nyugodtan jöhet.

Hirdetés

Ha még arra sem volt képes, hogy fölvegye azt a rohadt telefont, akkor magára vessen.

Ügy megoldva, tovább lehet menni, nincs itt semmi látnivaló.

Hirdetés