Szinte felfoghatatlanul nagy értékű kokaint találtak a román hatóságok (VIDEÓval)

Eurószázmilliókról van szó.
Hirdetés

Hihetetlenül nagy értékű, csillagászati összegbe kerülő kokainszállítmányra csaptak le a román hatóságok. Felix Bănilă, a Szervezettbűnözés- és Terrorellenes Ügyosztály (DIICOT) főügyésze kedden számolt be a hatalmas fogásról: eszerint egy, a Fekete-tenger partján heverő, felborult csónakban több mint egy tonnányi, mintegy 300 millió euró értékű kokainra bukkantak.

Mint elmondta, a szállítmányra filmbe illő módon bukkantak rá.

A Tulcea megyei hatóságokat még szerdán értesítették, hogy a megye egyik településén egy kisteherautóból kiesett egy körülbelül egykilós csomag, amelyről a vizsgálat során kiderült, hogy 90 százalékos finomságú kokain volt benne.

A nyomozók azonnal elkezdték a megye átfésülését, és végül pénteken, a Fekete-tenger partján, Sfântu Gheorghe településen egy felborult csónakra bukkantak, amelyben ott volt a kokainszállítmány többi része.

Konkrétan 1040 kilogrammnyi fejér por, amelynek értéke – még egyszer leírjuk –: 300 millió euró.

Ráadásul eladás előtt a kokaint különböző szerek hozzáadásával még hígítják, így háromszor ennyire dagadt volna a mennyisége.

 

 
Hirdetés

 

A nyomozás eddig kiderítette, hogy a kokain Dél-Amerikából származik, és tengeri úton került Romániába.

Az ügyben őrizetbe vettek két szerb állampolgárt, de a gyanú szerint román állampolgárok is érintettek az elmúlt időszak egyik legnagyobb romániai kábítószer-csempészési bulijában.

Azért csak az egyik legnagyobb egyébként, mert 2016-ban több mint két tonnányi, 2009-ben pedig szintén egy tonnányi kokainszállítmányra csaptak le.

Hirdetés