Okirathamisítással juttatták az olasz áldoki kezébe a szikét a közegészségügyisek

Az abszurditás határát már rég túllépte ez az ügy, de még mindig lehet fokozni.
Hirdetés

Amikor egy közhivatal közvetlenül hozzájárul ahhoz, hogy betegek kerüljenek életveszélybe, az egyértelműen azt jelzi, hogy óriási bajok vannak a rendszerrel. Nem is egy, hanem három közhivatalnok keze is benne volt abban, hogy Matteo Politi és egy másik olasz szélhámos orvosként tevékenykedhetett.

A Bukaresti Közegészségügyi Hivatal alkalmazottjait vád alá helyezték, egy negyedik férfi ellen is eljárást indult, aki jogi tanácsadóként közvetített a két olasz állampolgár és a hivatal között annak érdekében, hogy mihamarabb megszerezzék az orvosi pecsétkódot. A közegészségügyisek okiratokat hamisítottak, illetve egy hiányos dosszié alapján állították ki a pecsétkódot felrúgva az ilyen esetekben szokásos ügymenet szabályait.

Az ügyészek hétfőn házkutatást végeztek bizonyítékokat keresve az okirathamisításra, a nyomozás folytatódik.

A nyolcosztályos Matteo Politi, a parkolóőrből Matthew Mode „világhírű plasztikai sebésszé” emelkedett csaló közel egy évig hitette el pácienseivel és kollégáival, hogy orvos, összesen négy bukaresti magánklinikán. Bár a szakzsargont jól ismerte, azzal vált gyanússá, hogy nem vette elég komolyan a kézmosást és a beavatkozások higiéniáját. Elfogásakor Magyarországra akart menekülni, de időben elfogták a hatóságok.

Hirdetés

Az ügy miatt meglepően sok emberről derült ki, úgy folytat orvosi tevékenységet, hogy nincs erre képesítése. 

 

Hirdetés