Az a szép, az a szép, jól elvert a Felvidék: vereséggel kezdte az Eb-selejtezőket a magyar fociválogatott

Hiába varázsoltak hazai hangulatot a vendégszurkolók, a szlovákok győztek Nagyszombaton.
Hirdetés

Nem sokszor találkozik a magyar és a szlovák futballválogatott, de még a ritka meccseken sem terem babár a magyarok számára: a csütörtök esti ötödik, nagyszombati találkozó után is nyeretlen maradt északi szomszédjával szemben.

Hiába szurkolt több mint 2000 vendégszurkoló, hiába nem telt meg csak háromnegyedéig az Anton Malatinsky-stadion (14 235 néző volt a 19 ezer férőhelyes arénában), a magyar védelem – amelyben az első 80 percben a Kolozsvári CFR játékosa, Lang Ádám is pályán volt –  bal felének hibái miatt a szlovákok nyerték a meccset.

Míg a legnagyobb sztár hazai Marek Hamsíkot tudta semlegesíteni a magyar védelem, a jobbszélső Albert Rusnák mindkét félidő végén átverte Korhut Mihályt, és előbb tökéletes helyzetbe hozta Ondrej Dudát, majd maga lőtt a balhátvéd lábai közül, takarásból a rövid alsó sarokba. 

A második félidőben több bravúrt is bemutató Gulácsi Péternek e két lövésnél esélye sem volt, ezzel szemben a túloldalon Martin Dubrava mindent védett, a legnagyobbakat Szalai Ádám kapáslövésénél és Orbán Willi fejeseinél.

Az első félidőben inkább kivárásra játszó magyar csapat támadójátéka csak az utolsó félórában, Dzsudzsák Balázs beállása után lett veszélyes a szlovák kapura. A sokszor keménykedő, 18-szor szabálytalankodó szlovákok azonban jól felkészültek a magyar pontrúgásokból, így ők kezdték győzelemmel a novemberig tartó selejtezősorozatot, amely végén a csoport első két helyezettje jut ki a 2020-as tornára. 

Hirdetés

A csoport másik meccsén a világbajnoki ezüstérmes horvátok nehezen, vert helyzetből fordítva gyűrték le Azerbajdzsánt. Folytatás vasárnap, amikor a magyarok a horvátokat fogadják, a szlovákok pedig Walesben lépnek pályára.

Európa-bajnoki selejtezők, E csoport:

Szlovákia–Magyarország 2-0 (Duda 42., Rusnák 84.)

Horvátország–Azerbajdzsán 2-1 (Badaric 44., Kramaric 79., illetve Sejdajev 19.)   

Hirdetés