A Kolozsvári CFR-nél a száz százalék sem elég: itt az újabb edzőcsere!

Öt győztes meccs után leváltották Alin Minteuan edzőt, mert a tavalyi bajnoki címet behúzó Dan Petrescu visszatért Kínából.
Hirdetés

Hiába vezeti magabiztosan a román futballbajnokságot a Kolozsvári CFR focicsapata, a vezetőség úgy cserélgeti az edzőket, mint normális ember a zokniját. Júliusban alig három meccs, köztük a Szuperkupa megnyerése után kirúgták Edward Iordănescut, februárban a csapatot hónapokon át az első helyen tartó portugál Antonio Conceicaót, most pedig az azóta eltelt időszakban mind az öt meccsét megnyerő Alin Minteuant.

Mert a tavalyi bajnoki címet behúzó, majd lelépő Dan Petrescu otthagyta a kínai másodosztályba visszaesett Kujcsou Hengfenget, és inkább beírna még egy-két román trófeát a CV-jébe.

Nem ez az első eset, hogy élő szerződéssel rendelkező edzőnek kell távoznia a Fellegvárról, hogy Petrescunak legyen állása: 2017 nyarán, a jelenlegi tulajdonosi kör megjelenése után hasonló sors vár Vasile Miriuţára is.

Minteuan a jelek szerint legalább maradhatna, de csak utódja másodedzőjeként. A Borz (Bursucul) becenévre hallgató Petrescunak túlságosan nem kell ismerkednie a kerettel, hiszen a játékosok javát éppen ő hozta a csapathoz: 19 focista már az előző szezonban is a CFR-nél játszott.

Nyolc fordulóval a Liga 1 rájátszásának vége előtt a CFR négy pontos előnnyel vezet a táblázaton az Univeristatea Craiova, és öttel a FCSB előtt, valamint bejutott a Román Kupa elődöntőjében is. A visszatérő Petrescu első bajnoki meccse március 30-án, az Astra Giurgiu ellen lesz hazai pályán, négy nappal később pedig a két csapat a kupa elődöntőjének első meccsén is öszsecsap, szintén Kolozsváron.  

Hirdetés