Na jó, ilyen nincs: Temesvár polgármestere személyesen, szándékosan hagyta internet és kábeltévé nélkül a polgárok egy részét (VIDEÓval)

Saját kezűleg vágta el a levegőben futó kábeleket. És hogy miért? Nos...
Hirdetés

A romániai – és köztük természetesen az erdélyi, partiumi és bánsági – városok egyik „védjegye” a villanyoszlopok között a levegőben futó hatalmas mennyiségű, kusza kábelrengeteg, amely közismerten hálás fotótéma a turisták számára, ám tény, hogy irtózatosan elcsúfítja a települések arculatát.

Ezzel szaladt tele végleg Nicolae Robu temesvári polgármester zsákja, aki emiatt drasztikus és radikális megoldáshoz folyamodott: elvágatta a vezetékeket.

Sőt az akció hétfő esti nyitányán ő maga is kezébe vett egy fogót, és elvágott egy kábelt.

A performansz a sajtó jelenlétében zajlott. A polgármester közölte: már az önkormányzat már számtalan alkalommal figyelmeztette a szolgáltatókat, hogy vigyék le a föld alá a kábeltévé-, internet- és mobiltelefon-vezetékeket, de hiába. Ezért folyamodtak a radikális megoldáshoz.

Vagy ahogy Robu fogalmazott, a guillotine-hoz.

A polgármester együttérzését fejezte ki azokkal a polgárokkal, akik internet-, tévé- vagy telefonszolgáltatás nélkül maradtak, de amolyan igazi forradalmárként kijelentette: erre az akcióra most szükség van.

Először két munkás emelkedett magasba emelőkosárral, majd maga az elöljáró is munkavédelmi sisakot öltött, fölemelték, és „Győzelem!” felkiáltással nyugtázta a kábelvágás sikerét.

 

 

 

Hirdetés

Egy néző felkiáltott neki: Mi van, ha a városházára vezető vezetéket vágta el? Ő viszont úgy válaszolt: a célért ezt az áldozatot is be kell vállalni.

A tömegben jelen volt egy mobilszolgáltató képviselője is, aki azért a másik oldal álláspontját is elmondta. Közlése szerint egyrészt nem lehet egyik napról a másikra elásni a vezetékeket, másrészt

az önkormányzatnak kellett volna európai uniós forrásokat megpályázva kiépítenie a föld alatti kábelcsatornákat,

ahova a szolgáltatók levihették volna a kábeleket, de erre nem volt hajlandó. 

Egy kábeltévé-szolgáltató képviselője szerint a vezetékgyérítés legalább ezer jogi és jóval több magánszemélyt érintett.

Ettől függetlenül a forradalmári hevülettel elkezdett akciót folytatták.

Hirdetés