Még mindig van hova tovább süllyedni: PSD-s kampánytányérok kerültek egy bukaresti kórházba

Semmi sem drága, semmi sem szent.
Hirdetés
Még meglehetősen sok idő van hátra a májusi európai parlamenti választás hivatalos kampányának kezdetéig, de az első, vérlázító kampánylépések máris megtörténtek.
 
Az ügy – azt még nem tudni, hogy közvetve vagy közvetlenül – a kormány fő erejét adó Szociáldemokrata Párthoz (PSD) fűződik, ugyanis a bukaresti Matei Balș Járványtani Intézetben a párt logójával ellátott kampánytányérok jelentek meg, ezeken szolgálták fel a betegeknek az ételt.
 
Az ügyet felháborodott páciensek jelezték az ellenzéki G4Media portálnak, amely képeket is közölt. Ezen egy, a PSD három rózsás logójával ellátott tányér látható, rajta a Peia Sprijinul Dumneavoastră (Peia az ön támasza) felirattal.
 
Bár nem biztos, előfordulhat, hogy Ninel Peia egykori PSD-s képviselőről van szó, akit 2016-ban éppen azért rúgtak ki a pártból, mert egészségügyi témában „szakértett” egy jókorát: szerinte Argeş megyei csecsemők megbetegedését nem baktériumfertőzés, hanem a kötelező védőoltás váltotta ki.
 
Azóta már vérnemzeti vonalon ontja hagymázas képzelgéseit.
 
Azt, hogy a tányérok hogyan kerültek az egészségügyi intézménybe, eddig nem sikerült kideríteni, annyit tudni, hogy múlt héten kezdték őket használni, és néhány napig tálalták fel bennük az ételt.
 
Az intézmény menedzserét, Adrian Streinu Cercelt, aki a romániai járványtan egyik legelismertebb szakértője, és a 90-es évek óta tagja a kórház vezetésének. Korábban három évig egészségügyi államtitkár is volt. 2015-ben éppen emiatt állapította meg róla az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség, hogy összeférhetetlenség áll fenn az esetében, hiszen államtitkárként is az intézet menedzsere maradt.
 

 

Hirdetés