Egy hónapja van Dragneának, hogy ismét kitaláljon valamit, mielőtt elhangzik a „Vádlott, álljon fel!”

Hétfőn nem tudott megjelenni a bíróság előtt, mivel baj van a gerincével.
Hirdetés

Úgy döntött hétfőn a legfelső bíróság, hogy április 15-én hallgatja ki Liviu Dragneát a a Teleorman megyei önkormányzatnak alárendelt gyermekvédelmi igazgatóság fiktív alkalmazottai ügyében.

A PSD elnökének hétfőn kellett volna megjelennie a bíróság előtt, de szombaton kiderült, hogy (magán)kórházba kell vonulnia hirtelen akuttá vált porckorongsérve miatt. Dragnea legalább egy hétig távol marad a közélettől, ennyi időre át is ruházta a képviselőházi elnöki jogkört Florin Iordache alelnökre.

Ebben az ügyben Dragneát alapfokon három és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélték még 2018 júniusában, de természetesen fellebbezett. Aztán sorozatos halasztások következtek, mivel a PSD-elnök ügyét tárgyaló bíróság összetétele megváltozott (nyugdíjba vonult az egyik bíró), ilyenkor pedig a legfelső bíróságnak kell döntenie az új bíró kinevezéséről. Dragnea azonban ezt a folyamatot is sikeresen akadályozta egy óvással.

Dragnea ellen még a DNA emelt vádat. Amiatt indult eljárás ellene, hogy a Teleorman megyei tanácselnökként és megyei PSD-elnökként közbenjárt, hogy két személyt alkalmazzon a megyei a gyermekvédelmi igazgatóság 2006 és 2012 között, holott tisztában volt vele, hogy valójában mindketten a PSD Teleorman megyei szervezeténél dolgoztak, hivatalos munkahelyükön pedig meg sem jelentek, és ott semmiféle munkát nem végeztek.

Hirdetés