Százak rohangáltak tütüben a parkban

Merthogy díváknak rendeztek jótékonysági futóversenyt a kolozsvári Sétatéren.
Hirdetés

Szombat délben zajlott az egyik legviccesebb futóverseny Kolozsváron, a 2 és 6 kilométeres távon rendezett Dívák Futama. A több mint 800 induló 50 lejes nevezési díjának ötödét a szervező Runners Club a dialízisre szoruló gyermekeket és fiatalokat támogató egyesületnek utalja.

A kolozsvári tömegfutások egyébként is jó hangulatúak, a kizárólag nőknek szóló Dívák Futamán pedig még kevesebbet számít a versenyszellem, annál inkább a tütü, a jókedv és egymás támogatása. A szervezők kifejezetten kérték a benevezetteket, hogy minél vidámabb szerelést válasszanak maguknak, sőt díj jár a legkreatívabban felöltöző dívának.

A futóversenyen összegyűlt adományokkal azt a veseelégtelenségben szenvedő 70 gyermeket és fiatalt támogatják, akik olaszországi táborba utazhatnak az Emanuel Ungureanu által tíz éve alapított „Delia Grădinaru” Egyesület a Szolidaritásért és Empátiáért segítségével.

A veseelégtelenségben szenvedő gyermekeket azért is nehéz táboroztatni, mert úgy kell megszervezni, hogy a közelükben legyen egy dialízisközpont, ugyanis legalább 48 óránként át kell essenek dialízises kezelésen ahhoz, hogy nem működő vesével életben maradhassanak. Most Szicíliában találtak ilyen központot, oda viszik a táborozni a fiatalokat.

Hirdetés