Rosszul fizethet az adóhivatal: már a vezető beosztású alkalmazottak is kenőpénz követelésére szorulnak

Egy brassói adóhivatali vezetőt kényszerített erre a sanyarú Sors. De a gonosz DNA lebuktatta.
Hirdetés

Nem sikerült egy kis mellékjövedelemmel gyarapítani a családi kasszát annak a vezető beosztású referensként dolgozó adóhivatali alkalmazottnak, aki az adóhatóság brassói regionális főosztályán tevékenykedett referensként, de az állami fizetést egy kis kenőpénzzel szerette volna kiegészíteni.

A férfi ezer eurót kért egy üzletembertől azért, hogy odahasson: az adóhatóság ne végezzen az elmúlt öt év pénzügyi tevékenységét firtató ellenőrzést annak cégénél.

Csütörtökön délután, egy áruház parkolójába beszélték meg a találkozót, ahol a tranzakciónak meg kellett volna történnie, azonban az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) rajta volt az ügyön – minden bizonnyal az üzletember feljelentése nyomán, őt ugyanis tanúként emlegetik –, és éppen akkor csaptak le az adóellenőrre, amikor az átvette a kenőpénzt.

Aki most ahelyett, hogy azon gondolkodna, mire költi el az ingyenpénzt, most azon agyalhat, hogyan készül fel a védekezésre. Erre többek között a 60 napos bűnügyi felügyelet alatt is lesz ideje.

Hirdetés