És azt tudta, hogy ön 2011-ig nem is akart autópályákat?

A közúti infrastruktúrát kezelő társaság szóvivője nagyot ment.
Hirdetés

A romániai társadalom igazából csak 2011-2012 óta akar autópályákat, addig nem igazán hiányoztak neki, vagy legalábbis nem tudta, hogy akarja őket, vagy nem – ez nem egy éjszakába nyúló, sör-unikum kombókkal fűszerezett italozás során, alig forgó nyelvvel elhangzott vulgár-társadalomtudományi okfejtés, hanem halálosan komolyan hangzott el.

A nyilatkozat elkövetője Alin Șerbănescu, a közúti infrastruktúra fejlesztésével és kezelésével megbízott társaság (CNAIR) szóvivője, aki pénteken a Digi FM rádióban osztotta meg értékes gondolatait.

Az autópályák építését követelő országos tüntetésről megkérdezett szóvivő úgy véli: az autópályák építése nem csupán a kormányon vagy a pártokon múlik, hanem a társadalmon is:

„Először is akarnunk kell az autópályákat. Tizenöt évvel ezelőtt a romániai társadalomban vita zajlott arról, hogy szükségünk van-e autópályákra vagy sem. Emlékezhetünk, hogy volt olyan miniszter, aki azt mondta: mindent megtesz, hogy kiverje az emberek fejéből az autópályákat. Ez valamikor 2006-ban történt. Egy másik közlekedési miniszter azt mondta: elég főút van, nem kellenek autópályák. Csak valamikor 2011-2012 környékén jöttünk rá, hogy autópályák kellenek”

– mondta a szóvivő.

Hirdetés

A hitetlenkedő riporter kérdésére, miszerint ezzel arra céloz, addig az ország nem is akart autópályákat, azt válaszolta: „Nem tudom, hogy akarta vagy sem. Gyakorlatilag nem tudta, hogy akar-e egy bizonyos fajtájú gyorsforgalmi utat”.

Aha. Értjük. Most már minden világos.

Hirdetés