„Legalább szólhatnátok a fiataloknak, hogy emigráljanak!” – üzeni az ország vezetőinek egy zenész

Alin Dincă levelét nem teszik ki az ablakba, az biztos.
Hirdetés

Felháborodott, keserű hangvételű nyílt levelet tett közzé Facebook-oldalán a Trooper nevű heavy metal zenekar énekese, Alin Dincă, melyben azt kéri az ország vezetőitől, hogy ha már tönkretették az országot és folyamatosan azon dolgoznak, hogy ellehetetlenítsék a becsületesen dolgozó emberek életét, ne áldozzanak be egy újabb generációt.

A rockzenész szerint az lenne a tisztességes, ha vezetőink szólnának a fiataloknak, hogy külföldön keressék a boldogulásukat, ha már itthon semmi esélyük sincs erre.

„Románia olyan ország lett, ahol lassan semmit nem lehet csinálni. Ezt ti is tudjátok. Igazságszolgáltatásunk nincs. Törvényeink nincsenek. Míg az elkeseredett becsületes emberek halnak éhen, fagynak meg otthonaikban, ti szabadon engeditek a rabokat a börtönökből – a gyilkosokat, a pedofilokat, a betörőket. Azon vagytok, hogy az ők dolgukat könnyítsétek meg” – fogalmaz levelében a zenész.

Majd hasonló hangnemben folytatja. „El vagyunk adósodva. Romániának már nincs pénze  a nyugdíjakra, a bérekre, a segélyekre, semmire. Ti ezt mind tudjátok. Tehetnétek egy becsületbeli gesztust, és magyarázzátok el a fiataloknak, hogy el kell menniük az országból. Ez lenne korrekt. Ha nem lenne igazam, akkor ti sem küldtétek volna a gyerekeiteket külföldre. Itthon tartanátok magatok mellett”. A teljes levél itt olvasható el: 

Hirdetés