A bukaresti álorvos újabb öt valós páciense fordult a rendőrséghez

Legalább hetven beteget vert át, ebből még csak féltucatnyian tettek feljelentést.
Hirdetés

Ismét őrizetbe vette a rendőrség azt a 26 éves bukaresti férfit, aki megfelelő diploma nélkül gyakorolta az orvosi hivatást. A férfi ellen még januárban indult eljárás: egy nő jelentette fel arra panaszkodva, hogy úgy kapott vizsgálati eredményt, hogy meg sem vizsgálták. Egy másik egészségügyi létesítményben tudta meg, hogy a dokumentum, amit kapott, egyáltalán nem tanúskodik arról, hogy őt képalkotó eljárásokkal vizsgálták volna meg.

A rendőrség ezt követően felhívásban kérte, hogy jelentkezzenek, akik a harmadik kerületben működő létesítményben jártak. Legalább hetven átvert személyről tudnak, ehhez képest mindössze öten reagáltak a felhívásra. A nyomozás ettől függetlenül folytatódik: az ügyészekkel közösen a rendőrök házkutatást tartottak a férfi lakásán és rendelőnek nevezett helyiségben. Orvosi felszereléseket, könyvelési iratcsomókat és vizsgálati eredményeket foglaltak le. A feltételezett kár meghaladja a 200 ezer lejt.

A magát ortopédnak valló férfit nemcsak az orvosi hivatás engedély nélküli gyakorlásával gyanúsítják, hanem csalással, okirathamisítással és eszközhamisítással is. 

Hirdetés