Építési engedély nélkül, szántóföldre öntötték Moldva egyméteres autópályáját

Ki tudja, lesz-e amit felavatni március 15-én.
Hirdetés

Nem a sajátja az a terület, melyre Moldva első, egyméteres autópályáját építette Ștefan Mandachi seceavai vállalkozó, ráadásul szántóföld, amire nem lett volna szabad építeni. Így nem is meglepő, hogy a munkálathoz nem igényeltek építési engedélyt a közeli község, Bosanci polgármesteri hivatalától.

Neculai Miron polgármester elmondta, azonosították a Suceava Fălticeni felőli kijáratától négy kilométerre található terület tulajdonosát, aki Ștefan Mandachi baráti köréhez tartozik. „Természetesen nincs” – mondta az elöljáró, amikor a sajtó arról kérdezte, van-e építkezési engedélye a vállalkozónak.

A polgármester a munkálatok napján értesült a „beruházásról”, de mint mesélte, a „sztráda” pikk-pakk megépült, mire kiment a helyszínre, már senki nem tartózkodott az építőtelepen. Így nem büntette meg sem a megrendelőt, sem a tulajdonost és most sem gondolkodik bírságban, ugyanis úgy véli, a „sztrádát” a felavatása után eltüntetik.

„Csak nem fognak otthagyni egy betoncsíkot a mezőn” – fogalmazott. Moldva első autópályáját egy hét múlva, március 15-én 15 órakor avatja fel Ștefan Mandachi. Aki másokat is arra kér, hogy ebben az időpontban 15 percre függesszék fel a munkát, így tiltakozva a romániai sztrádamizéria ellen. Az akcióhoz már több vállalkozó is csatlakozott, sőt a rendőri szakszervezet alelnöke is szolidarizál a kezdeményezővel, és társait is erre szólította.

Hirdetés