Pályára állnak
papmeli
2019. március 7. csütörtök, 11:04
Sztrádákat kérnének ebéd helyett az egyenruhások.

Kezdetben viccnek tűnt, de egyre nagyobb méreteket kezd önteni a Ştefan Mandachi suceavai üzletember által kezdeményezett autópályatüntetés. Olyannyira, hogy még a rend őrei is csatlakozhatnak hozzá.

A moldvai vállalkozó azzal mutatott be a kormánynak, hogy saját költségének egy méter autópályát épített – ahogy mondta, az első sztrádát Moldvában – és mindenkit arra kér, hogy az avató időpontjában, március 15-én 15 órakor csatlakozzon a tiltakozásához.

Jelentkezők pedig egyre többen vannak, már az ország különböző részeiből jelezték üzletemberek, hogy a jelezett időpontban 15 percre felfüggesztik a munkát. De az alábbi támogatásra nem valószínű, hogy számított: a rendőrök szakszervezete is csatlakozna a tiltakozó akcióhoz.

Erre Bogdan Bănică, a rendőrök szakszervezetének elnöke kéri társait a Facebookon. Mint írja, nem is lenne nehéz kivitelezni a tervet, hiszen a rendőröknek alapból jár 20 perc ebédszünet, amit történetesen épp a tiltakozás időpontjában vehetnének ki.

„Mielőtt rendőr lennék, román vagyok. Mielőtt rendőr lennék, bukovinai, suceavai vagyok, ennek a vezetőink tudatlansága miatt fellázadt országnak az egyszerű polgára” – fogalmaz a Facebookon közzétett toborzójában a szakszervezeti vezető.

comments powered by Disqus
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.
A párt szerint „bomlasztó tevékenységet” folytatott Székelyudvarhely polgármestere.
Nos, a szerző szerint nagyon úgy tűnik, hogy nem. Ezért elsősorban Románia a hibás, na de persze, hogy mindjárt ott lohol mögötte az ellenséges Magyarország.
A taláros testület az államfőnek és a kormánynak is (részben) igazat adott a vitában, szóval nesze semmi.
A caracali áldozat megmentését megkönnyítette volna, ha működnek az európai támogatással beszerzett, segélyhívásokat fogadó eszközök.
Az mondjuk érthetetlen, miért kellett másfél évet várni a döntésre.
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.