Ludovic Orbannak nem tetszik a magyar zászló, és nem kormányozna az RMDSZ-szel

A nemzeti liberálisok elnöke tovább alapozza népszerűségét a magyarok körében.
Hirdetés

Következetesen viszi tovább a magyarellenességet az apai ágon egyébként magyar származású Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke: most éppen az nem tetszik neki, hogy a piros-fehér-zöld zásszló nem csupán Magyarország állami jelképe, hanem az egész magyar nemzeté. Így többek között ezért sem kormányozna együtt az RMDSZ-szel.

A legnagyobb támogatottsággal rendelkező ellenzéki párt elnökével a HotNews ellenzéki portál készített interjút, amelyben rákérdeztek arra, hogy hajlandó lenne-e közösen kormányozni az RMDSZ-szel.

Jó Ludovic Orban úgy válaszolt: azt szeretné, ha nem kellene semmilyen megállapodást kötnie az RMDSZ-szel. Többször tárgyalt már ugyanis a szövetség politikusaival, és azt tapasztalta, hogy egy dolgot mondanak neki, de aztán a parlamenti szavazás során máshogy lépnek.

Továbbra is gyötrő emlék számára ugyanis a szervezet román centenáriummal kapcsolatos magatartása: az, hogy olyan nyilvános megnyilvánulásai voltak, amelyek szerinte ünneprontónak minősülnek.

Ami viszont végképp sikítófrászba taszítja, az az RMDSZ kongresszusi döntése, amely szerinte felháborodást keltett a románk körében, mivel szerinte a magyarok nem választhatják nemzeti jelképül a magyar zászlót.

Hirdetés

Summa summarum: Orban szerint az RMDSZ folyamatosan provokatív politikát folytat, ezért nem szeretne vele koalícióra lépni.

Vagyis továbbra is úgy érzi, hogy a közelgő európai parlamenti és államfőválasztáson a magyarellenességgel arathatja le a legtöbb babért.

Amihez ezúton gratulálunk.

Hirdetés