Mennyire kell kattantnak lenni, hogy kiposztoljuk, amikor egy engedély nélkül tartott Kalasnyikovval lövöldözünk?

Milliomoscsemeték átlagos szórakozása Nagyváradon: driftelés luxusautókkal, meg egy kis lövöldözés.
Hirdetés

Kemény életük van a helyi menő gyerekeknek Nagyváradon, és erről igyekeznek a világot is tudósítani. Bár ez esetben talán jobban jártak volna, ha nem teszik.

A közösségi hálóra felkerült egy – azóta már eltüntetett – videó, amelyen  Victoraş Micula, a közismert, elsősorban üdítőiről ismert üzletember, Victor Micula fia a spanokkal csapatja a városban.

A hétfőre virradóra készült felvételt egy másik menő csávó, Virgil Halacu készítette, aki egy ingatlan-, valutaváltó- és záloghátbizniszben utazó üzletember fia.

A Micula gyerek egy tűzpiros Ferrarival dönget szintén luxussportkocsikkal villogó haverjai mellett, természetesen a város egyik sétálóutcáján, ahol ez tilos.

Majd az látható, ahogy az egyik pláza parkolójában driftversenyt rendeznek, és a közúti forgalomban részt vevők életét veszélyeztetik: a körgyűrűn csapatják, a szabályosan haladó autók között.

A legdurvább rész azonban még csak nem is ez, hanem az, amikor az látható, hogy egy AK-47-es gépkarabéllyal lövöldöznek. 

A videó készítője szerint a fegyver valódi, bár állítása szerint vaktöltényt használtak.

 

Hirdetés

 

A film azonban nem csupán az ilyen életforma csodálóinak érdeklődését keltette fel, hanem a rendőrségét is.

A Bihar megyei rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: hivatalból nyomozást indítottak fegyverrel és lőszerrel való visszaélés, valamint illegális autóverseny miatt.

(Amúgy tök jelentéktelen érdekességként jegyezzük meg, hogy a felvételen fölfedezhető az interetnikus környezetben élő nemzetiségek egymásra hatásának eredménye: a felvétel készítője a tőlünk átvett „tesó” kifejezéssel illeti egyik haverját).

Victoraş Micula egyébként nagyon szereti a fenegyereket játszani: tavaly azzal keltette fel a figyelmet, hogy még annak átadása előtt átdöngetett autójával a város új hídján. Ezért akkor 300 lejes bírságot kapott. És hogy jobban fájjon, még két büntetőponttal is megkínálták.

Láthatóan tanult a leckéből.

 

Hirdetés