Vevőnek adta ki magát, elhúzott az eladó gépjárművel egy tolvaj

A rendőröknek hosszas üldözés után sikerült elfogniuk a Kolozsvárról menekülő férfit.
Hirdetés

Nagyon megjárta egy kolozsvári férfi, aki feladott egy apróhirdetést, hogy vevőt talájon egy 2007-ben gyártott, mintegy 11 ezer eurót érő gépjárművére. A hirdetésre jelentkező állítólagos vásárlóval egy kolozsvári parkolóban találkozott, aki miután alaposan szemügyre vette az autót, kihasználta a tulaj figyelmetlenségét, belülről bezárta az ajtókat, és nagy sebeséggel elhajtott. A kívül rekedt tulajdonos hiába kapaszkodott meg a kilincsben, nem sikerült megállítani a tolvajt, végül nekicsapódott az aszfaltnak.

A gépjárművet a közlekedési rendőrök Tordatúr község területén szúrták ki, a tolvaj nem állt meg a hatóságok jelzésére, ezért üldözőbe vették. Miután Ajton területén újabb rendőrök csatlakoztak az autós üldözéshez, a tolvaj visszafordult Tordatúr felé, letért a főútról Pusztacsán irányába, végül kiszállt az autóból és gyalogosan próbált elmenekülni a helyszínről.

Az elérhető távolságra található rendőrök is csatlakoztak a tolvaj üldözéséhez, így sikerült elfogni a 20 éves Suceava megyéből származó férfit, akit 24 órára őrizetbe vettek. Ugyanakkor vért vettek tőle, hogy megállapítsák, szerek hatására követte-e el a bűncselekményt. Az autó visszakerült eredeti tulajdonosához, aki ezentúl bizonyára körültekintőbben jár majd el a potenciális vevőkkel.

Hirdetés