A Sepsi képtelen nyerni a CFR ellen

A kolozsváriak kiejtették a Román Kupából a szentgyörgyi csapatot.
Hirdetés

Hiába járt sikerrel a szentgyörgyi szurkolók „Hadnagyot a pályára” akciója, a Sepsi OSK másfél év alatt negyedik mérkőzését is elvesztette a CFR ellen, így a kolozsvári vasutasok jutottak a Román Kupa elődöntőjébe. Pedig hazai pályán vívhatták a negyeddöntőt, ráadásul a bajnoki címe megvédésére hajtó CFR jó néhány alapemberét pihentette a meccsen – igaz, a Sepsi szupersztárja, Ibrahima Tandia is kihagyta a meccset egy foghúzás miatt. 

A háromszéki szurkolók is mintha megérezték volna, hogy nem érdemes kilátogatni a meccsre, a megszokott nézőszámnak alig a fele jött össze, mintegy kétezren mentek ki a stadionba.

A húsz kolozsvári szurkoló is könnyen megértette magát a kocsmai bemelegítésnél a hazaiakkal, ugyanis mind magyarul beszéltek. Bosszúságot csak a csapat ritka ronda felszerelése okozott nekik, a citromsárga harmadik mezben ugyanis eddig még sosem játszott tétmeccset a csapat. 

A pályán pedig kedvenceik tartalékosan is hozták szokásos pragmatikus focijukat, Jesús Collado remekül védett, a tavaly 700 ezer euróért vett Valentin Costache pedig először szerzett meccset eldöntő gólt. A Sepsi pedig hiába lőtt többet kapura, kidolgozott helyzetig ritkán jutott el.

A kolozsvári gól után a közönség pályára követelte a 39 éves Hadnagy Attilát, a veterán csatár ollózásánál pedig csak Jesús védése volt látványosabb. A szentgyörgyi kedvenc egyébként látványos különcsatát vívott Lang Ádámmal, a CFR magyar válogatott védőjével – de részsikerei ellenére csapata három bajnoki meccs után a kupában is kikapott a vasutasoktól.   

Hirdetés

A két csapat vasárnap este, immár a Fellegváron, a bajnokság alapszakaszának utolsó fordulójában is összecsap, és újabb CFR-siker esetén az is benne van a pakliban, hogy egy héttel később az alapszakaszt is egymás ellen kezdik. A kolozsváriak első helye már biztos, ha pedig a jelenleg ötödik Sepsi visszaesik a hatodikra, máris jöhet a zsinórban harmadik összecsapás, szintén a Fellegváron. 

A Székelyföld becsületét a harmadosztályú FK Csíkszereda mentheti meg, amely  csütörtök este a címvédő Universitatea Craiovát fogadja.

Román Kupa, negyeddöntő: Sepsi OSK–CFR 0-1 (Costache 60.)  

 

Hirdetés