Pofátlanul trükköznek a jobbkormányos autók forgalomba íratásakor

„Kölcsönbe” kapott fényszórókkal oldják meg okosba' az ügyet.
Hirdetés

Íme az újabb bizonyíték, hogy a kelet-európai találékonyság végtelen: egyre nagyobb mértéket ölt Romániában az a jelenség, hogy a jobbkormányos autók vásárlói bérelt fényszórókkal viszik a forgalomba beíratni vagy műszaki vizsgára a járművet.

És nem azért, mintha az autónak eleve nem lenne fényszórója: van, csak nem a jobboldali közlekedésre van kalibrálva. Ezért aztán éjszaka elvakítja a szembejövőket.

Mivel pedig a gépjárműbejegyző hatóságnál ezt is árgus szemekkel megvizsgálják, megtalálták a módját a rendszer kijátszásának.

Az ok: ez

sokkal olcsóbb, mint az európai kontinentális szabványnak megfelelő fényszórók megvásárlása és beszereltetése.

A G4Media.ro portál írása szerint a hirdetőoldalakon immár egyre több olyan hirdetés olvasható, amelyek feladója olyan gépkocsikhoz – például BMW F10 vagy F11 – kínál bérbeadásra fényszórót, amelyeken eredetileg a baloldali közlekedésre rendszeresített lámpa van.

A portál egy olyan hirdetőt keresett meg, aki 250 eurót kér a tranzakcióért. Ebben azonban nincs benne a be- és kiszerelés, ugyanakkor egy helyben kialkudható összegért ez a „szolgáltatás” is megrendelhető. A sikeres vizsga után a fényszórókat természetesen vissza kell szolgáltatni.

A hatóság illetékese szerint ez a jelenség egyre inkább elburjánzóban van, pedig aki azzal áltatja magát, hogy ezzel letudta a nehezét, téved: ha egy közúti ellenőrzés során kiderül, hogy nem a jobboldali közlekedésre rendszeresített, „vakítós” fényszórók vannak az autón, azonnal bevonják a jármű forgalmi engedélyét, a tulajdonosra pedig 870 és 1160 lej közötti bírságot rónak ki.

Hirdetés

Romániában jelenleg mintegy 70 000 jobbkormányos autó közlekedik, ebből 51 000-et az elmúlt három évben hoztak be. És ehhez még hozzáadódnak a Bulgáriában bejegyzett jobbkormányos autók, amelyek számáról nincs adat.

És hogy ez miért problémás? 

Nos, a közlekedésrendészet statisztikái szerint

azon balesetek 85 százalékában, amelyben ilyen autók érintettek, a jobbkormányos autók sofőrje a vétkes.

Egy autós újságíró, Adrian Mitrea szerint az ügy hátterében a reménytelen kivagyiság áll: az ember mindenképpen drága, menő autót akar, bár nem tudja megengedni magának. Márpedig egy jobbkormányos autót akár 40-60 százalékkal olcsóbban is megvehet, mint egy ugyanolyan típusú, de baloldali kormánnyal rendelkezőt.

És mivel a trükközéssel a forgalomba íratást és a műszaki ellenőrzést is olcsón megússzák, állandó veszélyt jelentenek autós társaikra.

 
 

Hirdetés