Így terelgetik a korzózó medvéket a csendőrök éjszakánként a Prahova völgyében (VIDEÓval)

Bușteni tömbháznegyedében házaltak egy kis elemózsiáért a mackók.
Hirdetés

A Prahova völgyében lassan visszafoglalja a természet azt, ami az övé – akár ezt a következtetést is levonhatnánk abból, hogy a bukarestiek kedvenc üdülőhelye egyre-másra szolgáltatja az újabbnál újabb „vadászhíreket”.

Jobban mondva, rendőrségi híreket, hiszen az, hogy egyre-másra bemerészkednek a vadállatok az emberlakta területekre, rég nem csak a vadászokat érinti. Hétfőn este Bușteni tömbháznegyedéből kellett elüldözniük a csendőröknek egy bocsaival arra csatangoló medvét.

Az állatokat valószínűleg a szemeteskukák szaga vonzotta be a lakott területre.

A hatóságiakat a lakosok riasztották, hogy az üdülőtelep Victoria utcájában egy medve sétálgat két bocsával. A csendőrautó fény- és hangjelzéseit használva kergették ki az állatokat a városkából.

A csendőrség szerint ez már a harmadik eset az elmúlt időszakban, hogy nagyvadak miatt kérték a segítségüket. A szomszédos Azugán nemrég

igazi természetfilm szemtanúi lehetettek a helyiek,

amikor egy medve beűzött egy szarvast az üdülőtelep szélén található ortopédiai kórház udvarára. A sebesült kérődzőnek szintén a csendőrök siettek a segítségére.

Hirdetés

A Prahova völgyében már szinte gyakrabban lehet medvével találkozni, mint turistával. A csendőrök azt tanácsolják a bajba jutottaknak, hogy mihamarabb próbáljanak eltávolodni az állattól és fedezéket keresni, utána pedig tárcsázzák az 112-es sürgősségi hívószámot, ahonnan hatósági segítséget kapnak.

 

 

 

Hirdetés