Dan Tanasă dühe a tengeren túl is eléri a székely hokit

Komoly radarja van a magyarfóbiás bloggernek: még egy Kanadában zajló ifjúsági sportrendezvény kapcsán is tud hisztit generálni.
Hirdetés
Újabb gyöngyszemmel bővül a Tanasă-rovatunk: a szolgálatos feljelentő ezúttal azt vette észre, hogy a román U13-as jégkorong-válogatott olyan mezekben szerepel egy kanadai nemzetközi turnén, amelyeken az ország címere helyett Erdély címere díszeleg.
 
A magyarfóbiás perelőbajnok kerekített is ebből egy hisztit a honlapján, melyet a Gazeta Sporturilor is szemlézett. Tanasă emlékezteti a követőit, hogy ő már korábban is felhívta a figyelmet arra, hogy az említett címert azok használják előszeretettel, akik Erdély Romániától való elszakítását szokták sürgetni. A válogatott egyébként főleg székelyföldi, csíkszeredai, gyergyószentmiklósi és felcsíki gyerekekből áll, de a brassói Corona is képviselve van a keretben.   
 
De még van egy kanyar a történetben: Alexandru Hălăluca, az országos jégkorong-szövetség elnöke a sportlap érdeklődésére azt mondta, ez a csapat nem is a román válogatott, és nem is tudott arról, hogy részt vesznek a Pee-Wee nevű Quebec-i tornán, ezért sürgősen összehívja a szövetség illetékes bizottságát. Ez már csak azért is érdekes, mert a rangos nemzetközi turné honlapján Románia válogatottjaként szerepel a csapat.
 
Korábban egyébként abból lett botrány a szövetség háza táján, hogy az U18-as román jégkorong-válogatott magyar tagjai a székely himnusz eléneklésével ünnepelték meg a győzelmet Dél-Koreában. Az erdélyi címerről többek közt itt és itt olvashatnak. 

 

Hirdetés