Băsescu: az RMDSZ a Budapestről népszerűsített revizionizmus trombitása

A volt államfő is klaviatúrát ragadott a kongresszus után.
Hirdetés
Már senki nem lepődik meg azon, hogy egy RMDSZ-kongresszus után lesz néhány román politikus, aki klaviatúrát ragad, hogy magyarozzon, revizionistázzon egy jót, még akkor is, ha épp vasárnap kell ezt megtenni. Az akasztófázó Mihai Tudose ex-miniszterelnök ejnyebejnyézése után Traian Băsescu is úgy érezte, hogy fel kell háborodnia az RMDSZ-kongresszuson elhangzott „alkotmányellenes, az országot sértő kijelentések” miatt.
 
A Népi Mozgalom Párt (PMP) szenátorának azzal nincs baja, hogy a (Szociáldemokrata Párt) PSD és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) képviselői jelen voltak a kolozsvári kongresszuson – „hiszen az RMDSZ fontos támaszpont az átkos politikájuk számára” – , a volt államfő azt nem érti, mit kerestek a rendezvényen a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) vezetői, ha egyszer ellenzik a kormány politikáját.
 
Băsescu a Facebook-bejegyzésében gyávának és szolgalelkűnek nevezte Raluca Turcant és Dan Barnát, amiért „elmentek vigyorogni egy olyan politikai alakulat rendezvényére, amely a Budapestről népszerűsített revizionizmus trombitásaként működik”. A politikus azt is felrótta a két ellenzéki párt vezetőjének, hogy nem reagáltak az RMDSZ-kongresszuson elhangzó autonómiapárti kijelentésekre. 

 

Hirdetés