Két tini úgy beszívott a suli udvarán, hogy a kórházban kötött ki

Az aradi szakiskola udvara is mozgalmas hellyé változott.
Hirdetés

Tiltott szert fogyasztott egy 16 éves lány és egy 15 éves fiú az aradi Spiru Haret iskola udvarán, de annyira rosszul lettek, hogy mentőt kellett hívni hozzájuk. Az információt az Arad Megyei Sürgősségi Kórház bennfentese osztotta meg a Mediafax tudósítójával, de a szivárogtató azt már diszkréten elhallgatta, hogy mit is fogyasztott a két tinédzser. Biztos nem alkoholt, mert azt nevesíteni szokták.

Az iskola két tanulója szédült és hányingerre panaszkodott, ezért mentőt hívtak hozzájuk, majd kórházba szállították. A diáklányt bentartották további megfigyelésre, a fiút kiengedték. Számukra itt még nem ért véget a kaland, a rendőrség vizsgálatot indított, és garantált a fegyelmi eljárás az iskola részéről is.

Elég veszélyes hely lett mostanában az iskola: a Torda melletti Alsódetrehemen a polgármestert verték meg kiskorúak az iskolaudvaron, Ploieşti-en egy matematikatanárnőt késelt meg volt tanítványa az iskola folyosóján.

A Tanügyi Szabad Szakszervezetek Szövetsége épp ma sürgette meg a szenátust, hogy fogadja el a tanerők biztonságáról szóló törvényt, amelyet a képviselőház hallgatólagosan már elfogadott, a szenátusi malmokban viszont két éve elakadt. Közleményük szerint a tanárok elleni erőszak nagyon elharapózott az utóbbi években, a tanárok tehetetlenek, meg van kötve a kezük, és vannak iskolák, ahova a tanárok félnek bemenni tanítani.

Hirdetés