Nagyon kampány van: plágiummal gyanúsítják a miniszterelnök gazdasági guruját

Darius Vâlcov másolta doktori disszertációjának nagy részét – állítja egy portál.
Hirdetés
Már akár több hét is eltelhetett azóta, hogy legutóbb plágiummal vádoltak meg egy közszereplőt, ezért a PressOne portál most lépett, és a nyilvánosság előtt azzal vádolta meg a miniszterelnök gazdasági tanácsadóját, Darius Vâlcovot, hogy 2008-ban, a cégek pénzügyi menedzsmentjének javításáról az EU-csatlakozás fényében témában megírt, 2012 oldalas doktori disszertációjának több mint felét másolta.
 
A portál szerint Vâlcov egy csomó olyan szakkönyvet használt fel, amelyek az interneten nem találhatók meg, és nem tüntette fel őket a könyvészetben. Egyes esetekben – így a PressOne – még a lábjegyzeteket is átmásolta.
 
A dolgozatban felvázolt kutatás egy acélcsöveket gyártó slatinai részvénytársaságra vonatkozik.
 
Feltüntetett viszont a könyvészetben négy olyan cikket is, amit közösen írt egy olyan közgazdásszal, aki – miután Vâlcovot 2014-ben kinevezték pénzügyminiszterré – kinevezést kapott a lottótársaság igazgatótanácsába.
 
A portál nem tudta megszólaltatni Vâlcovot, de később reagált a vádakra.
 
Vâlcov szerint valójában a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) egyes elemei próbálják lejáratni, és kizárnak nevezte, hogy plagizált volna.
 
 
Egyébként Vâlcovra meglehetősen rájár a rúd: múlt héten gyorshajtásét bevonták a jogsiját.
 
A gazdasági tanácsadó amúgy kemény arc, már ami a gazdasági ügyeket illeti: közölte, hogy nincs bankszámlája, a fizetését pedig borítékban kéri.

 

Hirdetés