Ismét menesztette edzőjét a CFR. Ismét Conceiçãót, ismét Astra-meccs után…

Hérakleitosz kritikai értelmezésével próbálkoznak a vasutasok.
Hirdetés

„Nem léphetsz kétszer ugyanabba a folyóba” – mondta Epheszoszi Hérakleitosz, az i. e. 6. században élt görög bölcs. Dehogynem, gondolhatták a CFR focicsapatának vezetői, akik immár másodszor menesztették úgy Toni Conceição edzőt (fotónkon balra), hogy a portugál tréner a Liga 1 első helyén állt a csapattal.

António Conceição da Silva Oliveira 2009 tavaszán került először a CFR-hez, abban az évben Román Kupát és Szuperkupát is nyert a csapattal, majd novemberben, 13 forduló után Pászkány Árpád akkori tulajdonos lecserélte őt az olasz Andrea Mandorlinire. Egy Astra Ploieşti elleni győztes meccs (1-0) után, amikor a csapat, pontegyenlőségben ugyan a Steauával és a FC Vaslui-jal, de vezette a bajnokságot. Igaz, Conceição vesztét elsősorban az Európa Liga csoportkörében elszenvedett vereségek okozták.

A portugál tavaly júliusban immár harmadszor lett a CFR edzője

(másodszor a 2015–2016-os szezonban volt, nyert is egy újabb Román Kupát, de akkor ő maga nem kívánt szerződést hosszabbítani az éppen csődvédelem alatt álló klubbal), Edward Iordănescu alig három meccses működése után. Az Európa Ligában beleszaladt ugyan egy súlyos kettős pofonba a luxemburgi Dudelange ellen (0-2 és 2-3), ugyanakkor a bajnokságot ugyanolyan magabiztosan uralta, mint az előző szezonban Dan Petrescu.

A karácsony előtti FCSB-verés és a téli szünet hatpontos előnye után februárban nem tudott újra felpörögni a csapat, két hazai döntetlen (1-1 a Hermannstadt és az Astra ellen) között Craiován simán kikapott 2-0-ra a CFR. És bár így is megmaradt még három pont az előnyből, a közismerten türelmetlen, hirtelen felindulásból döntő romániai futballvezérek fellegvári megjelenése így is megpecsételte Conceição sorsát.

Bár vasárnap még a CFR edzőjeként nézte meg Medgyesen a Gaz Metan–Sepsi OSK meccset, hiszen a jövő héten a kupában és a bajnokságban is találkozik a szentgyörgyiekkel a vasutascsapat,

hétfő este megkapta az elbocsájtó szép üzenetet.

Hirdetés

Harminc meccsen 17 győzelem, 9 döntetlen és 4 vereség (a bajnokságban 13-8-2) kevés volt a folytatáshoz.

Utód egyelőre nincs, ideiglenesen Alin Minteuan, a Liga 3-ban szereplő tartalékcsapat edzője készíti fel a CFR-t a szombat esti, Poli Iasi elleni idegenbeli mérkőzésre. A bukaresti sajtó Petrescu és Iordănescu visszatéréséről is spekulált, de a szintén portugál José Peseiro, valamint Sepsit irányító Eugen Neagoe nevét is bedobta a szokásos pletykák közé.

Conceição így is történelmet írt, három mandátumát összeadva  a 2000-es években ő ült a legtöbb meccsen (90) a CFR kispadján. Az első osztályban összesen 67 meccs jutott neki, ennél több (154) csak a fellegvári stadion névadójának, dr. Constantin Rădulescunak van a CFR-nél.

Hirdetés