Ilyen büntetést kérnek az elvetemült nagyváradi zászlógyújtogatóra

Hátha mások is okulnak az esetből.
Hirdetés

Már a múlt héten azonosította rendőrség azt a 21 éves román nemzetiségű váradi lányt, aki még a tavalyi év végén megpróbálta felgyújtani a magyar zászlót az RMDSZ Fekete Sas palotában található székházának bejárata fölött – értesült a Varadunim.ma portál.

Az elkövető, aki ellen rongálás vétsége miatt bűnvádi eljárást indítottak,

nem volt hajlandó egy szót sem mondani a rendőrségen, ahova ügyvédjével együtt érkezett.

A rendőrség egyébként azzal a kéréssel fordult az RMDSZ-hez, hogy írják meg, pontosan milyen követeléseik vannak a gyanúsítottal szemben. Botházy Nándor, az RMDSZ nagyváradi szervezetének ügyvezető elnöke a Bihari Naplónak elmondta, a szövetség szerint a zászló anyagában keletkezett fizikai kár nem jelentős, azonban

az erkölcsi, közösség ellen okozott kár felbecsülhetetlen, mivel egy nemzeti jelkép elleni támadásról van szó.

Az RMDSZ a rendőrség ilyen ügyekben kötelező kérésére kerek tízezer lej kárigényt jelentett be, és egyértelműen kikötötte, hogy az összeg terhére az elkövetőt kötelezzék egy közösségi együttélési tolerancia-tanfolyam elvégzésére. Mint ismeretes, a magyar zászlót csak azért nem sikerült elégetnie a lánynak, mert az esetet megakadályozta egy fiatalember, aki egyébként levideózta a gyújtogatási kísérletet.

Cseke Attila, a Bihar megyei RMDSZ elnöke a portálnak elmondta, hivatalos értesítést még nem kaptak, csak informálisan értesültek arról, hogy megvan az elkövető. Most várják a fejleményeket.

 

Hirdetés