És akkor végre leleplezték az autópályák építését akadályozó szörnyű összeesküvést

Egy PSD-s politikus rántotta le a leplet.
Hirdetés

Végre kiderült, miért kényszerülünk még mindig arra, hogy órákon keresztül kamionsorok mögé szorulva zötykölődjünk, ha hosszabb útra indulunk: összeesküvés akadályozza az autópályák építését.

És ezt nyugodtan el is hihetjük, ugyanis nem egy üveggömbből való jóslással foglalkozó kókler mondta, hanem egy tetőtől talpig komoly, igazi politikus. Név szerint Gabriel Zetea, a kormány fő erejét adó Szociáldemokrata Párt (PSD) országos alelnöke.

Mint a Digi 24 hírcsatornának elmondta, a téma a párt elnökségének minden ülésén fölmerül, és már többször is nyomatékosan kérték az aktuális közlekedési minisztert, hogy lépjen már a gázra az ügyben, de az építkezések többek között a vonatkozó törvények is nehézkesen haladnak.

De ez még nem az egyetlen ok. Sőt.

A miniszterek nem hibáztathatók, hiszen ők nem hivatalnokok, lám, pár éve a szakértői kormány sem tudott előrelépést elérni az ügyben.

Hanem a rendszer maga, az a hibás.

Hirdetés

A közlekedési minisztériumban ugyanis olyan érdekcsoportok ülnek, amelyek összefonódtak az építő cégekkel, és az az érdekük, hogy lassan haladjon a munka, és mindenféle akadályok merüljenek fel, hogy a kivitelező cégek újabb és újabb igényekkel állhassanak elő a minisztériumban. 

Zetea szerint már két éve próbálják felszámolni ezeket a kerékkötőnek nevezett érdekcsoportokat, de egyelőre nem sok sikerrel. Annyi bizonyos, mondja, hogy sok az olyan hivatalnok, aki vagy önérdekből, vagy félelemből akadályozza a munkát.

Neveket sajnos nem mondott, így nem derült ki, milyen érdekcsoport – a gyíkemberek, esetleg a Hold túloldalán tanyázó nácik – szeretné minden áron megakadályozni, hogy végre az országot keresztül-kasul átszelő autópályákon közlekedhessünk.

Hirdetés