Giccsesebbre és félreérthetőbbre nem sikeredhetett volna az autósoknak szánt Bálint-napi kedveskedés

Szeretet ide vagy oda, a szívecskés jelzőlámpák is megálljt mutatnak.
Hirdetés

Ahhoz, hogy a Bálint-nap meghonosodott tájainkon, az elmúlt évtizedekben hozzászokhattunk. Ahogy ahhoz is, hogy ilyenkor a cégvezetők a lehető leginkább profitálni akarnak a szerelmeseken, és a különböző hatóságok is csatlakoznak a hisztihez. Akár teljesen nevetséges ötletekkel is.

A legújabbat a konstancai önkormányzat szolgáltatta, ahol – bár az extravagáns Radu Mazăre korábbi polgármester már nincs jelen – továbbra sincs hiány furcsa ötletekből. Most például azzal álltak elő, hogy Bálint-napra az egyik forgalmas sugárút jelzőlámpái piros jelzéskor szívecskéket mutatnak.

Igaz, maguk a hatóságok is tartanak attól, hogy a sofőrök félreérthetik a szerdán kipróbált piros jelzést. „Azt javasoljuk az autósoknak, vegyék figyelembe, hogy a szívecske a STOP jelzést jelenti, és ne bocsátkozzanak kalandokba” – üzenték a volánnál ülőknek.

Akik egész februárban örülhetnek az önkormányzat szeretetének, ugyanis a piros szívecskéknek nemcsak Bálint-napon, hanem annak román megfelelőjén, Dragobetén is működniük kell, így egész hónapban ott pislognak az átjáróknál. Igaz, a verbálisan gyakran, de olykor tettlegesen is egymásnak eső romániai sofőrökre néha ráférne egy kis szeretet. 🙂

Hirdetés