FRISSÍTVE – Ügyészség: nem lett öngyilkos az ámokfutó autós, aki miatt a rendőrök fejbe lőttek egy nőt

Összekeverték egy másik gyanúsítottal.
Hirdetés

Nem lett öngyilkos az a húszéves fiatalember, aki miatt néhány nappal ezelőtt Maros megyében egy autós üldözés közben a rendőrök véletlenül fejbe lőttek egy nőt – közölte szerdán a szászrégeni bírósági ügyészség, pontosítva ezzel a témában korábban kiadott híreket.

Az ügyészek szerint a kedden hatósági felügyelet alá helyezett fiatalember életben van, egy másik gyilkosság gyanúsítottja követett el öngyilkosságot.

A nap folyamán korábban az Agerpres hírügynökség írta meg – annak nyomán pedig mi is –, hogy az autós üldözésben érintett férfi öngyilkos lett.

Nem bírta a rá nehezedő nyomást az a húszéves fiatalember, aki miatt néhány nappal ezelőtt Maros megyében egy autós üldözés közben a rendőrök véletlenül fejbe lőttek egy nőt: a rendőrség szerdai közleménye szerint a férfi öngyilkos lett.

A fiatalembert egy nappal korábban helyezték hatósági felügyelet alá.

Mint megírtuk, a múlt heti incidens péntek este történt, amikor gyorshajtót akart lekapcsolni egy szászrégeni rendőrjárőr a Régen környéki forgalomban, de a sofőr nem állt meg a közeg szabályos jelzésére. A közúti rendőrök üldözni kezdték a szökevény sofőrt.

Hirdetés

20 kilométerrel északra, Magyaró környékén azonosították ismét az autót, de a sofőr az itteni rendőrök jelzésére sem állt meg, mire az egyik rendőr rálőtt. A golyó azonban nem az autót vagy a sofőrt, hanem egy 59 éves nőt talált el, aki a közelben gyalogolt. 

A rendőrök felhagytak az autós üldözésével, és azonnal a nő segítségére siettek, majd mentőt hívtak hozzá. A nőt először a marosvásárhelyi sürgősségire, majd a kolozsvári idegsebészetre szállították.

A szökevény sofőrt végül további 20 kilométerrel odébb, Ratosnyán állították meg.

Hirdetés