Valamit nagyon tudnak a BBTE magyar nyelvű menedzsment-képzésén

Dobogókat hódítanak nemzetközi esettanulmány versenyeken.
Hirdetés
Csoportmásodik helyezést értek el a kolozsvári közgazdász hallgatók az amerikai Georgetown University stratégiai menedzsment témájú nemzetközi esettanulmány versenyén Washingtonban, és megszerezték a verseny „runner-up” díját – tudatja a Babeș-Bolyai Tudományegyetem mai közleménye.
 
A Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar Magyar Intézetét képviselő négyfős csapat tagjai: Barabási Tamás (Gazdasági informatika, 2. év), Boga Balázs (Menedzsment, I. év), Kelemen Kincső (Gazdasági informatika, 3. év), Pádár Zsuzsánna (Pénzügy és bank, 3. év), őket dr. Szász Levente, dr. Györfy Lehel-Zoltán és dr. Rácz Béla-Gergely tanárok készítették fel.
 
A csoportban a New York-i Fordham University csapata végzett első helyen, de a kolozsváriak másodikként olyan egyetemek csapatait előzték meg, mint a Pennsylvania State University, a Stetson University (Florida) és az Emory University (Atlanta).
 
A Georgetown University gazdasági kara, a McDonough School of Business nemzetközi esettanulmány versenyén összesen 19 amerikai és európai egyetem vett részt 2019. február 5-10. között. A diákok egy non-profit szervezet, az American Cancer Society számára kellett egy olyan átfogó stratégiát kidolgozzanak, amely biztosítja a fiatal önkéntes generációk hosszú távon fenntartható bevonását a szervezet munkájába.
 
 
Ugyancsak a Magyar Intézet hallgatóiból áll a Synergy csapat, amely pár napja megnyerte a PRMIA Risk Management esettanulmány verseny budapesti döntőjét, így a régióból ők jutottak tovább a verseny nemzetközi döntőjébe, Montréalba.
 
A dr. Nagy Bálint Zsolt és Benedek Botond felkészítette csapat –  Costiniuc Norbert-Dániel (Pénzügy és bank szakirány, III. év), Deák Levente (Vállalati pénzügyi menedzsment, mesteri II. év), Domahidi Kriszta (Vállalati pénzügyi menedzsment, mesteri I. év), Juhász Patrik (Vállalati pénzügyi menedzsment, II. év) – mögött a Budapesti Corvinus Egyetem két csapata állt fel a dobogó második és harmadik fokára.
 

Hirdetés