Magyarországra akart menekülni az olasz álsebész, de lebukott

A határon kapták el szerdán reggel.
Hirdetés

Ezúttal nem jött be a trükközés Matteo Politinek, a 38 éves, nyolc osztályt végzett olasz parkolóőrnek, aki hónapokig vezetett az orránál fogva népszerű bukaresti magánklinikákat, menő plasztikai sebésznek adva ki magát: miután érezte, hogy forrósodik a lába alatt a talaj, megpróbált elszökni az országból, de lebukott.

Politi a Bukarestből Budapestre tartó vonattal akart lelépni Romániából, de a kürtösi határátkelőnél nem jutott tovább. A határrendészek szerdán reggel hat óra tájban olasz útlevele ellenőrzésekor kiderítették, hogy előállítási parancs van érvényben ellene, úgyhogy szépen leszállították a vonatról, és őrizetbe vették.

A határrendészet a nap folyamán átadja a rendőrségnek.

Közben az is kiderült, hogy Politi egy szerb nyelvű, cirill betűs diplomát mutatott be az illetékes hatóságoknak, amelyen az áll, hogy a koszovói Pristinai Egyetem orvosi fakultása bocsátotta ki.

Az iratai persze ettől egyáltalán nem voltak rendben, de – ahogy azt szerdán reggel Sorina Pintea egészségügy-miniszter elmondta – az egészségügyi igazgatóság illetékese ennek ellenére „szánalomból” megadta neki a működési engedélyt

Hirdetés