Az ügyvédem szerint minden rendben volt – mondja a több klinikából is hülyét csináló olasz álorvos

Egy igazi plasztikai sebész szerint pedig a csaló „ragyogóan” ismerte a szakzsargont.
Hirdetés

Sok pénz és egy jó ügyvéd – csupán ennyire volt szükség a nyolc osztályt végzett olasz parkolóőr, Matteo Politi szerint ahhoz, hogy plasztikai sebészként praktizálhasson több bukaresti klinikán is.

Az imposztor, akit Olaszországban hasonló okok miatt másfél év felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek, úgy gondolta, Romániában is bepróbálkozik, és eddig bejött neki a biznisz.

Mint elmondta, amikor megérkezett Romániába, felkeresett egy ügyvédet, akinek átadott minden „eredeti” iratot, valamint a bélyegzőjét, ami tényleg eredeti volt, és a jogász jelentős összeg fejében végigjárta a bürokratikus útvesztőt a Matthew Mode „művésznéven” operáló álsebész iratainak honosítása érdekében.

„Miután megkapott minden engedélyt, az ügyvédnő közölte: minden szükséges iratom megvan ahhoz, hogy Romániában praktizáljak” – mondta Politi a Spynews.ro-nak.

Eközben az is kiderült, hogyan tudta az álorvos legalább ideig-óráig megtéveszteni román „kollégáit”.

Hirdetés

Adina Alberts román plasztikai sebész elmondta: Politi „ragyogóan” ismerte az orvosi szakzsargont, ideértve az eljárásokat, amikor szakmai ügyekről tárgyaltak bárkit képes volt megtéveszteni. Végül ő és kollégái azért kezdtek el gyanakodni rá, mert nem az előírásoknak megfelelően járt el a műtőben, furcsán tartotta a fecskendőt, és a sterilitásra vonatkozó szabályoktól is eltért. 

Ennek nyomán tettek feljelentést ellene novemberben a rendőrségen és az orvosi kamaránál.

Az egészségügyi igazgatóság közben hamut szórt a fejére: elismerték, hogy az álorvos bélyegzőjét valóban ők adták ki, de emiatt belső vizsgálat indult, a felelőst pedig a vizsgálat végéig fegyelmi okokból más munkakörbe helyezték.

Hirdetés