Nagyot rinyált és lájkokat kunyizott Temesvár polgármestere, de a polgárok leoltották

22 millió lejt veszít a város, de lakói Robura mérgesek, mert adót emelt.
Hirdetés
22 millió lejt veszít Temesvár, ha az állami költségvetést úgy fogadják el, ahogy azt Eugen Teodorovici beharangozta múlt heti találkozóján a polgármesterekkel. 
 
Nicolae Robu, Temesvár sokadik mandátumát töltő polgármestere kiszámolta és közzétette a Facebookján, hogy ha a városban marad a lakók jövedelemadójának 60 százaléka (az eddigi 40 százalékkal szemben), az 46 millió lej plusz bevételt jelent 2018-hoz képest, de mivel a pénzügyminiszter Teodorovici és a büdzsévarázsló Darius Vâlcov az önkormányzatokra akarják terhelni a szociális kiadásokat, az 68 millió lej mínuszt, vagyis összességében 22 millió lej veszteséget jelent a városnak.
 
Amit a beruházásokból fognak elvonni! – fenyegetőzik Robu. Látványosan, sok felkiáltójellel és nagybetűs szavakkal háborog a Facebookon, hogy ez elfogadhatatlan, Temesvárnak modernizációra és fejlődésre van szüksége, főként hogy közeleg 2021, amikor Európa kulturális fővárosa lesz. Mi több, ő azt várta volna el a kormánytól, hogy növelje Temesvár költségvetését legalább húszmillió lejjel.
 
Hogy ez mekkora műhiszti, azt a kifakadásának vége árulja el: lájkokat és megosztást kunyerál a Facebook-követőitől, akik ennek a felhívásnak csak moderáltan tettek eleget. Akik viszont billentyűzetet ragadtak, azok irgalmatlanul kiosztották Robut, hogy 
  • ahelyett, hogy rinyálna, pályázna inkább több uniós pénzre;
  • biztos emiatt emelte 50 százalékkal a gépjárműadót és egyes ingatlanadókat, úgyhogy csak ne panaszkodjon;
  • a város egy része tele van patkánnyal, mert öt éve nem tud szerződtetni rágcsáló- és rovarirtó céget.

Hirdetés