Székely furfang: műalkotásként tért vissza a kitiltott székely zászló a városházára

Mennyi időbe telik majd olyan jogszabályt (ki)találni, mely tiltja műalkotások elhelyezését a polgármesteri hivatalokban?
Hirdetés

A Magyar Polgári Párt önkormányzati képviselői nem nyugodtak bele, hogy Dan Tanasă nyerte a székelyudvarhelyi zászlóháborút, és műalkotásként „csempészték” vissza a városháza gyűléstermébe  a székely zászlót és a városcímert. Orbán Balázs tanácsos kezdeményezésére kollégáival összedobták a pénzt, és digitális technikával festővászonra nyomtatták ki a két jelképet, melyek így műalkotásnak minősülnek.

Ezzel nem szegtek törvényt, hiszen egyetlen jogszabály sem szabályozza, milyen műalkotásokat lehet kihelyezni valamely önkormányzat termeiben, ezért a kezdeményező reméli, hogy a jelképek a helyükön maradhatnak mindaddig, míg törvény nem biztosítja a kitűzésüket.

A Dan Tanasă perelőbajnok vezette Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) keresete nyomán, január 22-én született jogerős ítélet, mely a homlokzaton és tanácsteremben található zászlók eltávolítására kötelezte a városvezetőket.

Hirdetés