Közel félszáz ember halálán viccelődött a Dăncilă-kormány legempatikusabb minisztere

Van, ami ellen nem használ az oltás.
Hirdetés

Ismét megnyilvánult a Dăncilă-kabinet nagyotmondó minisztere: Eugen Teodorovici ezúttal a közel félszáz halálos áldozatot követelő influenza kapcsán nyilatkozott bele az éterbe. Miközben a szakemberek arra intenek, hogy a fertőzésnek inkább kitett krónikus betegek, idősek, gyerekek oltassák be magukat az A-típusú influenzavírus ellen, a pénzügyminiszter kijelentette:

„Beoltott anyám születéskor vagy utána.”

„Nem tudom, hogyha még kell, tényleg nem tudom” – toldotta meg egy viccel az empatikusnak egyáltalán, de bölcsnek sem igen nevezhető hozzáállását a miniszter, amikor arról kérdezték, ha beadatta az influenza elleni vakcinát. És büszkén kijelentette, hogy évek óta nem volt beteg. Miközben az országban

kedden 48-ra nőtt az influenza halálos áldozatainak száma,

és az elmúlt két hétben jelentősen többen betegedtek meg. Kedden egy 39 éves Kolozs megyei nő halálát okozta az influenza, igaz, már a megbetegedése előtt egészségügyi problémái voltak és nem volt beoltva.

Hirdetés

Sorina Pintea egészségügyi miniszter korábban úgy nyilatkozott, hogy a halálos áldozatok közül

csupán négy személy nem szenvedett valamilyen betegségben,

mielőtt influenzás lett volna. És egyikük sem kapta meg előtte a védőoltást. Az egyik halálos áldozat egy 11 hónapos Temes megyei csecsemő volt.

Hirdetés