Viszik a bankot
béel
2019. január 28. hétfő, 13:16
A Terminátor lövi a román nemzeti valutát.

Egészen hihetetlen bejegyzéssel csapott oda a kormány fő erejét adó, és a megugró euróárfolyam miatt a Román Nemzeti Bankkal (BNR) egyre keményebb szócsatába bonyolódó Szociáldemokrata Párt (PSD) a jegybanknak.

A hétfői bejegyzésben ismét csak a nemzeti bankot savazzák, amiért az – szerintük – nem tesz meg mindent annak érdekében, hogy ne száguldjon el az euró árfolyama.

„Ha nincsenek természetes okok, akkor az euró növekedése csakis mesterséges lehet. Ha a külföldi beruházások nőttek, és több eurót hoztak az országba, ha több uniós forrást sikerült lehívni, ami szintén több eurót hozott Romániába, ha kevesebb román ment el az országból és kevesebb eurót vittek ki, ha az import nem növekedett és nem volt szükség több valutára... ha Románia körül az euróárfolyam csökken... akkor az euró árfolyamának növekedése mesterséges! Mit csinál a BNR, amelynek az a kötelessége, hogy szemmel tartsa a bankrendszert, és szavatolja az euróárfolyam stabilitását?” - zárul a dörgedelmes bejegyzés.

Amihez igazi posztapokaliptikus illusztrációt mellékeltek: egy, a Terminátor és az Én, a robot című film főszereplője, Sonny szerelemgyerekének tűnő gépember faarccal tüzet nyit egy ártatlan 50 banis érmére egy futurisztikus gépkarabélyból. A kép felirata: A mesterséges intelligencia lecsap a lej-euró árfolyamra.

Nem azért mondjuk, de előfordulhat, hogy a nemzeti bankot az euróárfolyam megfékezése érdekében valutatartalékainak piacra dobására ösztönző, kaotikus gazdaságpolitikát folytató kormánypártnál is elkelne némi intelligencia.

És nem mesterséges.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29718
Hiába varázsoltak hazai hangulatot a vendégszurkolók, a szlovákok győztek Nagyszombaton.
Egy jó dolog van ebben az egész hisztiben. Tekintettel arra, hogy a PSD-s pártvezérnek gerincsérve van, íme a bizonyíték: Dragnea úrnak mégis van gerince.
Elismerik a jegyeiket, de csak most az egyszer.
És fogunk-e emlékezni a Székely Tigrisekre? Határ- és emlékezetvédelmet egyaránt feszegető könyv bemutatóján jártunk.
Tény, hogy 100 éves történelme alatt Románia egyik nacionalista cseberből a másik nacionalista verembe esett.
Nem csodálnánk, ha a juhimádó és kormorángyűlölő román mezőgazdasági tárcavezető tartós pánikrohamban törne ki a hír hallatán.
A román sajtó szerint a magyar válogatottban köthet ki Fülöp Lóránd, a FC Botoşani csatára, akit épp behívtak a román ifikeretbe.
Íme, az idei román próbaérettségi aranyköpései. Igazán aranyosak.
Megépült az első sztráda fölötti zöld átjáró, hogy a nagyvadak zavartalanul kószálhassanak a környéken.
Az uszító cikkeiről elhíresült szerző a magyar nemzeti ünnep alkalmából írt felköszöntő üzenetbe csomagolja elképesztő tanácsait.
A tervek szerint így lesz a kincses város történelmi központja egyre élhetőbb. Most már csak idő kell hozzá. És némi pénz.
A gyors és határozott döntéshozatal soha nem volt erőssége az államfőnek.
Egy új törvénytervezet olyan területeket adna át az egyházaknak, melyek soha nem álltak egyházi tulajdonban. Az erdészeti szakszervezetek tiltakoznak.