Meglepetés: Kelemen Hunor leszedte a keresztvizet a kormányról

Persze, nem Bukarestben, hanem a marosvásárhelyi SZKT-n.
Hirdetés

Meglepő kritikaáradattal sújtotta a Dăncilă-kormányt a Szövetségi Képviselők Tanácsának (SZKT) pénteki marosvásárhelyi ülésén Kelemen Hunor RMDSZ-elnök. A szövetség miniparlamentje előtt többet között kijelentette: az RMDSZ elfogadhatatlannak tartja, hogy a kabinet még mindig nem dolgozta ki az idei költségvetést.

Nagy felelőtlenség, hogy a büdzsé tervezete sem októberben, sem novemberben, de még decemberben sem készült el, és nem érteni, hogy mi okból, még most sincs meg. Ami az RMDSZ elnöke szerint azért nagy baj, mivel központi költségvetés hiányában sem az önkormányzatok, sem a vállalatok nem tervezhetnek ebben a káoszban. Mely akár áprilisig is eltarthat, figyelmeztet, hiszen ha a költségvetés tervezete csak februárban kerül a parlament elé, akkor csak március végén, április elején vitathatja meg. „Ez elfogadhatatlan!” – jelentette ki Kelemen.

A feketelevesből a számos vitatott adóügyi intézkedést tartalmazó 114-es sürgősségi kormányrendeletet miatt is kijutott a kormánynak. „Rossz döntés volt” – sommázott az elnök az RMDSZ miniparlamentje előtt. Közölte, hogy a szövetség honatyái számos módosítást terveznek ehhez. És a kormányt is kritizálni fogják, ahogy eddig is tették, ígérte Kelemen Hunor.

Hirdetés