Pontosított az Iskola Alapítvány a nagyváradi Moszkváról szóló cikkünkkel kapcsolatban

Az alapítvány senkit nem kért fel, hogy a nevében tárgyaljon, pedig a Moszkva tulajdonosa Szabó Ödönnel tárgyalt.
Hirdetés

Pontosította Nagy Zoltán, az Iskola Alapítvány elnöke a nagyváradi Sonnenfeld-palotában működő Moszkva kávézó tulajdonosának állítását, ami szerdai cikkünkben jelent meg.

Írásunkban Schmieder Árpád, aki 70 százalékban bitokolja a szórakozóhelyet, azt mondta: több ízben is előzetes egyeztetést folytattak Szabó Ödönnel, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnökével arról, hogy a Moszkva maradhasson a Sonnenfeld-palotában, amelynek tulajdonjogát decemberben szerezte meg az RMDSZ által létrehozott Iskola Alapítvány.

Schmieder a tulajdonos képviselőjeként említette Szabó Ödönt, most azonban, Nagy Zoltán reagálása nyomán úgy tűnik, mégsem az.

„Az Alapítvány soha senkit nem kért fel, hogy a nevében tárgyaljon Nagyváradon bárkivel is a Sonnenfeld Palotával kapcsolatosan”

– írta a Főtérnek írt levelében az Iskola Alapítvány elnöke.

Nagy Zoltán azt írja, egyetlen bérlővel kezdték el a tárgyalást, a Szigligeti Színházzal, „mert az a tevékenység, amit ott folytatnak, hosszútávon szerves része kell legyen az oda elképzelt kulturális központnak.”

Hirdetés

Míg a Moszkva tulajdonosa a Szabó Ödönnel folytatott előzetes egyeztetések alapján úgy fogalmazott, hogy „a koncepció hasznos részének érezzük magunkat, arra számítunk, hogy maradunk”, Nagy Zoltán hangsúlyozza:

„A Palotában található ingatlan részek funkcióit március elejéig tervezzük véglegesíteni, figyelembe véve a helyi igényeket. Jelen pillanatban nem létezik döntés arról, hogy melyik épületrészben mi fog működni a helyreállítás után. A magyar épített örökség részét képező szecessziós ingatlant műemlékhelyreállítási szinten tervezzük restaurálni.”

Ami pedig azt jelenti, hogy jelen pillanatban az égvilágon semmi nem biztos a Sonnenfeld-palotában, bármiről is tárgyalt Szabó Ödön.

 

Hirdetés