Döbbenet: félévig kemóztak az orvosok egy slatinai nőt, pedig nem is volt rákos

Fél karjába került az onkológusok melléfogása.
Hirdetés

Pszichodrámának is durva lenne annak a slatinai nőnek az esete, akit huzamos ideig félrekezeltek orvosai. Annak ellenére írtak elő neki kemoterápiás kezelést, hogy nem is volt rákos. Ellenben a sugárzástól elüszkösödött a fél karja. Az áldozat most pert indított és 150 ezer eurós kártérítést követel.

Silvia Grădinarut még 1999-ben diagnosztizálták mellrákkal és a kezelés részeként levágták a fél mellét. 2014-ben állandó vállfájásra panaszkodott, a slatinai orvosok pedig újra kimondták a verdiktet: rákos. Újabb orvosi véleményért Bukarestbe utazott, ahol azt állították: nincs daganat.

Ennek ellenére slatinai kezelőorvosa kitartott korábbi állítása mellett és kemoterápiás kezelést írt fel számára. Ami újabb egészségügyi problémákhoz vezetett: a sugárzástól elüszkösödött a karja. Gyerekei egy madridi klinikára vitték újabb vizsgálatra, ahol megerősítették: nem újult ki a daganatos betegsége, így felesleges volt a féléves kemoterápiás kezelés.

Romániai kezelőorvosai most azt állítják, hogy a rendelkezésére álló adatok birtokában döntöttek a kemoterápia mellett, ugyanis a bukaresti szakemberek nem papírozták le véleményüket. Sőt, teszik hozzá, közölték a beteggel, hogy milyen mellékhatásai lehetnek a kezelésnek, ennek tudatában vállalta a „gyógymódot”.

Hirdetés